05/30/17 07:07
(http://www.clubz.bg/)

"Съдебна реформа" под прозорците на президента (СНИМКИ)

"Съдебна реформа сега!" - този транспарант, опънат от няколко души поради размера си, посрещаше пред сградата на президентството участниците в Констултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при държавния глава Румен Радев. Това е първото заседание на съвета от началото на мандата на този президент. Темата му е "национална сигурност" и заплахите за нея. 

Протестът пред "Дондуков" 2 започна половин час преди заседанието на КСНС, за да може да "посреща" участниците в него.

Протестната акция преди заседанието, в което участват премиерът, председателят на парламента, вицепремиерите, министри, председателите на парламентарни групи, шефовете на специални служби и т.н., е организирана от "Правосъдие за всеки".

Демонстрацията, обявена иронично ден по-рано като "пиене на кафе срещу ЦУМ, защото там не ни канят", не беше многобройна, но пък бе шумна. Полицаи, разположени през няколко метра, охраняваха протеста. 

Протестиращите съвсем наистина пиеха кафе като част от демонтрацията, препращаща към "пиенето на кафе" между Сотир Цацаров, Георги Гергов и Сашо Дончев в ЦУМ.

Според недоволните съдебната реформа трябва да е част от дискутираните на заседанието теми, защото е основна част от националната сигурност на страната.

"Реформа", викаха представителите на "Правосъдие за всеки" под президентските прозорци, като виковете се усилваха, когато някой от членовете на КСНС влизаше в сградата. Никой от тях не мина покрай самия протест.

На влизане в президентството премиерът Бойко Борисов помаха на събралите се на протест граждани.

За разлика от политиците, няколко групи туристи се спираха пред сградата, а някои се и задържаха, но привлечени не толкова от демонстрацията, колкото от смяната на караула от гвардейци пред парадния вход на институцията. 

Около 10,30 ч транспарантът бе свит, но част от недоволните останаха на площада пред президентството.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване