05/31/17 06:07
(http://www.clubz.bg/)

49 убити и 320 ранени след бомба в Кабул близо до посолството ни

Мощна бомба е избухнала рано тази сутрин в дипломатическия квартал в Кабул.

Броят на жертвите и ранените непрекъснато расте. Към момента се съобщава за поне 15 убити и 300 ранени от Ройтерс, Си Ен Ен твърди, че загиналите са вече 40, а според Би Би Си и Ал Джазира поне 49 са убити, 320 са ранените. 

Взривът, вероятно извършен с кола бомба, е бил на метри от българското посолство в афганистанската столица, но нито един от петимата служители в него не е пострадал.

За бомбата съобщиха световните агенции, а за състоянието на хората от дипломатическата ни мисия съобщи зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

От МВнР съобщиха, че в резултат на експлозията са нанесени материални щети на сградата на дипломатическото представителство и съседните сгради. Става дума за избити врати и прозорци. Служителите на посолството са били в сградата, но от другата страна, а не откъм улицата с взрива, каза още Георгиев.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов потвърди в ефира на Нова телевизия, че няма пострадали. Той отбеляза, че в Кабул в момента има 11 български военни, но те са били в друга част на града. Останалите български военни в Афганистан са в Кандахар.

"Атентатът е извършен в работно време там. Явно това е било целта, хората отиват на работа, децата на училище", отбеляза Каракачанов.

Според говорителя на полицията в Кабул Дагдиб Даниш самоубийствената атака е извършена най-близо до посолството на Германия. То е на около 500 метра от българското, обясни Каракачанов.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване