05/31/17 07:48
(http://www.clubz.bg/)

БСП иска оставката на Димитър Главчев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията иска оставката на председателя на парламента Димитър Главчев. Според правилника на Народното събрание за да се иска оставка на председателя му трябва да се събере подписка, в която да се включат 80 депутати.

"Парламентът не работи вече шеста седмица. Правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма. В същото време законите, които ние внасяме, не се гледат нито в комисии, нито в зала. По това време ГЕРБ чете декларации, пълни с омраза и конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ", заяви Нинова.

Според нея герберите лицемерно искат национално съгласие, но умишлено прокарват разделителни линии. Нинова припомни, че представителите на БСП са получили обвинения, че е партията им е "небългарска", че е клала българите, както и турчин не ги е клал и др..

"Това е отношение не само към БСП , това е отношение към един милион българи, които ние представляваме", заяви Нинова.

Тя припомни, че председателят на парламента трябва да е пръв между равни. Според нея обаче Главчев не изпълнява правилника на Народното събрание и не наказва депутатите, които отправят заплахи и увреждат доброто име на техни колеги.

Публикувана на 05/31/17 07:48 http://clubz.bg/54540-bsp_iska_ostavkata_na_dimityr_glavchev

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване