05/31/17 18:56
(http://www.klassa.bg/)

Марешки иска проверка на хомосексуалистите в НС и изгонването им

 Лидерът на "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки направи откровено хомофобско изказване от парламентарната трибуна. Той прочете декларация от парламентарната трибуна, с която настоя депутатите да бъдат проверявани за "хомосексуална зависимост" и да напуснат парламента. Думите му останаха без никаква реакция от останалите партии.
Очевидно раздразнен от подигравките и възмущението по негов адрес по повод присъствието му във водената от президента официална българска делегация при папа Франциск, варненският бос реши да защити политическата си чест със заканата, че "няма да допусне хомосексуалист да му задава въпроси". Не стана ясно към кого е отправен упрекът.
В продължение на "оригиналните" си предложения от миналия месец, когато поиска депутатите да бъдат проверявани за алкохолна и наркотична зависимост , сега Марешки настоя да се проверява и за "хомосексуална зависимост".
"Понеже много хора си позволиха да правят коментари кой има право да ходи тук или там, кой има право да представлява България. От името на нашата група ние призоваваме освен икономическия конфликт на интереси, да бъдат записани и хомосексуалните конфликти на интереси и тези, свързани с употребата на алкохол и злоупотреба с наркотични вещества", заяви Марешки в специално подготвена декларация.
"Няма да допусна откровен хомосексуалист да ми задава въпроси имам ли право да бъда някъде и не само аз, а всеки един нормален български гражданин. Всеки трябва да излезе явно да каже своите зависимости", допълни той, без да уточнява кого визира.
Участието на Марешки в българската делегация при папа Франциск миналата седмица предизвика множество коментари - от иронични до гневни - в социалните мрежи, а Светият Синод се обиди, че в делегацията не са били включени представители на духовенството.
Бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин коментира в социалните мрежи, че "Веселин Марешки при папата е падение от вселенски мащаб".
Според Марешки всеки трябва да каже заради какви свои зависимости гласува за определен закон. Абсолютен цинизъм е такива хора да се подвизават във властта, коментира той и изрази надежда визираните от него депутати сами да се разпознаят и да напуснат парламента доброволно.
В края на април, докато се опъваше за депутатския си имунитет, Марешки поиска подвижна лаборатория, която да провери за цигарен дим въздуха, за алкохолни пари и каква е психическата устойчивост на депутатите.
Междувременно в интернет бе пусната петиция "Марешки да разкрие хетеросексуалните си зависимости". Петицията е подписана от Радостина Георгиева и Борислав Димитров, лидери на неформална инициатива „Българи за асексуален парламент“. Те настояват Марешки да разкрие в списък по дати и часове хетеросексуалните си контакти. https://www.peticiq.com/mareshki-zavisimosti
 
 
 
segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване