05/31/17 06:56
(http://www.klassa.bg/)

Пентагонът съобщи за проведено успешно изпитание на ракета-прехващач на МКБР

 Пентагонът съобщи, че за първи път е свалил успешно междуконтинентална балистична ракета (МКБР) по време на изпитание, което ще може да помогне при справяне с нарастващата заплаха на Северна Корея, пише The Hill.
Агенцията по ракетна отбрана (АРО) на САЩ е изстреляла ракета-прехващач от Наземната средно-обхватна отбранителна система (НСОС) – мрежа, която трябва да защитава страната от ограничена ядрена атака, по ракета с фалшива бойна глава, която е симулирала МКБР. 
Ракетата-цел е била изстреляна от атола Кваджален на Маршаловите острови в Тихия океан на разстояние от близо 8000 мили от Лос Анджелис и е била прихваната от ракетата, изстреляна от подземен силоз в базата „Ванденберг“ в Калифорния. По данни на Пентагона прехващането се е случило над Пасифика. 
„Прехващането на сложната, представляваща заплаха МКБР е невероятно постижение за системата и важна степен от програмата НСОС“, заяви директорът на АРО вицеадмирал Джим Сайринг. „Тази система е жизнено важна за защитата на родината и това изпитание демонстрира, че имаме истинско възпиране срещу реална заплаха“, добави той. 
Прес-секретарят на Пентагона капитан Джеф Дейвис посочи, че изпитанието „не е определено във времето специфично за настоящето напрежение със Северна Корея“, но добави, че скорошните заплахи от страната „са една от причините да развием тази възможност“. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване