05/31/17 04:21
(http://www.clubz.bg/)

Тръмп към световни лидери: Звънете ми на личния GSM

Тръмп е призовал няколко световни лидери да му звънят на личния му мобилен телефон по всяко време когато пожелаят, твърди американското издание "Хил".

В социалните мрежи на Щатите веднага се появиха и пиперливи закачки, а призивът на президента е най-малкото нарушение на дипломатическия протокол, коментира сайтът.

Освен това има и огромен риск от подслушване на разговорите, които после могат да бъдат разпространени в сайтове като "Уикилийкс", предупреждава "Хил".

Според запознати източници от Белия дом Тръмп е казал на премиера на Канада Джъстин Трюдо и на президента на Мексико Пеня Нието да му се обаждат на мобилния телефон. Съветник от френското правителство също разказал, че след срещата си Доналд Тръмп и неговият френски колега Еманюел Макрон са си разменели телефонните номера , но не уточни дали френският президент ще се възползва от предложението. 

Дипломатическият протокол предполага разговорите да се провеждат по сигурни телефонни линии и при предварителна уговорка, уточняват още от изданието. В него са публикувани и някои закачки и шеги, пуснати в любимия туитър на американския президент.

Ето някои от тях:

Тръмп: Хей, Влад. Радвам се да си разменим телефонните номера. Звъни ми по всяко време.

Путин: О, нов телефон. Кой би предположил. 

Меркел: Хай, Доналд. Работи ли ти още хладилника?

Тръмп: А, и ти имаш нов телефон.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване