05/31/17 19:34
(http://www.clubz.bg/)

Финал в Първа лига: Загуба за ЦСКА, равен за "Левски"

ЦСКА-София допусна първа и единствена загуба във втората фаза на Първа лига и това стана в последния кръг - 0:1 на терена на "Дунав" (Русе). По този начин русенци заеха четвъртото място за сметка на "Локомотив" (Пловдив) и чакат решението на БФС кой директно ще играе в Лига Европа и кой отива на бараж за участие в същия турнир.

Спортно-техническата комисия на БФС ще се произнесе в четвъртък. "Верея" ще играе срещу "Левски" или "Дунав". Съответно единият от двата отбора ще отиде по прекия път към Стария континент.

Пред 12 хиляди зрители на Градския стадион в Русе "червените" излязоха само с българи, при това предимно млади футболисти на 18-20 г. Единственият гол реализира Самир Аясс в 70-ата минута.

И не се зарадва, тъй като е бивш футболист на ЦСКА.

По същото време се играха още две срещи: "Левски" - "Черно море" (2:2) и "Лудогорец" - "Локомотив" (Пд) 1:2. 

Като изключим Локо, във всички останали отбори излязоха предимно младоци.

С доста свежа кръв "сините" и "моряците" направиха атрактивно реми. Гостите повеждаха на два пъти. Мартин Костадинов откри 40-ата минута, а Божидар Краев изравни в 74-ата.

Само три минути по-късно обаче 17-годишният Румен Касабов отново даде аванс на тима на Георги Иванов-Гонзо в дебюта си в Първа лига. 

С феноменален гол с удар от близо 30 метра Роман Прохазка фиксира крайното 2:2. Тук остана леко горчив вкус, тъй като секунди по-рано играч на "Черно море" извади топката в тъч заради паднал футболист на терена, но домакините не я върнаха и малко след това изравниха.

В Разград "Локомотив" си тръгна с 2:1 срещу "Лудогорец". Мартин Камбуров (32-ата) и Дино Мартинович (69-ата) вкараха за гостите. 20-годишният Томас Цвятков намали в 87-ата.

Така приключи първенството. ЦСКА и "Левски" получиха купи за второто и третото си място. Останаха само баражите за попълване на Първа лига и за последното място в евротурнирите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване