06/02/17 17:40
(http://www.clubz.bg/)

"Левски" няма да бойкотира баража с "Верея"

"Левски" ще играе в неделния бараж срещу "Верея" за определяне на последния български участник в турнира Лига Европа, става ясно от позиция, публикувана на официалния сайт на клуба.

В четвъртък спортно-техническата комисия (СТК) на БФС реши, че четвъртият в Първа лига "Дунав" (Русе) се класира директно (като заместник на ЦСКА-София, който все пак обжалва и поне на теория още има шанс), а "сините" и 7-ият "Верея" ще решат последната квота на 4 юни от 20 часа.

От "Левски" още вчера реагираха гневно, а днес атаката продължи с декларация, с която искат преразглеждане. Националният фенклуб на привържениците на "сините" и тръст "Синя България" призоваха клуба да бойкотира неделния двубой. И заявиха, че ще подкрепят ръководството, ако вземе такова решение.

Междувременно БФС отговори на "Левски". Първо СТК подробно описа мотивите си за решението, като посочва наредбата на централата, върху която е стъпила при нищенето на казуса.

Има и обръщение от името на БФС, в което съюзът призовава "спортната общественост да не позволява ескалиране на ситуацията и да не се подвежда по превратни тълкувания на закони и правилници."

Накрая все пак "Левски" заяви, че ще играе. Поради две причини - не се страхува от "Верея" и заради последствията, които могат да произтекат от бойкот на срещата.

Днес "Левски" нанесе удар по ЦСКА, като подписа договор с бившия играч на "червените", румънеца Серджиу Буш. Таранът обеща да вкара 15 гола със синия екип.

Публикувана на 06/02/17 17:40 http://clubz.bg/54654-levski_nqma_da_bojkotira_baraja_s_vereq

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване