06/02/17 09:52
(http://www.clubz.bg/)

Москва арестува 18 бойци на „Ислямска държава“ (ВИДЕО)

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) е арестувала в Москва 18 бойци на „Ислямска държава“, които готвели терористични актове в метрото и в ресторант, съобщава „Правда“.

В апартамент на улица „Новопеределкинская“ първо били задържани четирима души с взривни устройства. В жилища на съседни улици били откити „минибази на ИДИЛ“. Всички апартаменти, в които били настанени задържаните, имали възможност за визуален контакт през прозорците. По този начин различните групи от екстремисти можели да бъдат предупредени и или да открият огън с автоматично оръжие, спирайки атаката срещу тях, или навреме да се скрият.

В апартамент на улица „Новоорловская“ силите на ФСБ задържали 12 човека. Открито било самоделни взривно устройство, маскирано като кафемелачка, намерени били още: автомат „Калашников“ и 60 патрона към него, две гранати РГД-5, и нож щик.

Повечето от задържаните са граждани на Узбекистан и Киргизия, но няколко са родени в Русия. В апартамента на улица „Шолоховская“ били настанени двама руски граждани. При тях бил намерен автомат „Калашников“ с два пълни магазина и две гранати Ф-1. Най-интересното е, че жилището не принадлежи на никого. Сътрудниците на ФСБ не могли да намерят никакви данни за собственика на квартирата. Единственото, което полицията открила е, че там са регистрирани две деца.

У задържаните е намерена униформа на сътрудник на московското метро. Както припомня „Правда“, те са смятали да взривят метростанция „Тьоплий стан“ и един от столичните ресторанти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване