06/02/17 05:56
(http://www.clubz.bg/)

Павлова: Българи петнят името на България, затова е най-бедна и корумпирана

ПОЛИТИКА Лиляна Павлова 03062016 1

"Докато има българи, които петнят името на България – било пред ЕК, било на други места, България ще бъде разглеждана като най-бедната и най-корумпирана дължава. Моят призив е да поставим България над всичко.

Да говорим за България това, което искаме да чуваме за България: че България има културно-историческо наследство, че България е една стабилна държава!"

Така Лиляна Павлова отговори тази сутрин по бТВ на критики на червената депутатка Елена Йончева - че оградата с Турция на места е единична, при положение че е платено за двойна, както и че правителството на ГЕРБ е влязло в доклада на Държавния департамент на САЩ като корумпирано.

"Г-жа Йончева е известна с това, че издава присъди, че бърка парламентарната със съдебна зала", подчерта министърката по европредседателството.

"Става дума за милиони... Винаги е в милиони", коментира тя колко още пари са нужни за привеждането на НДК в готовност за българското председателство на ЕС.

Тя обаче на няколко пъти отклони въпроса на Антон Хекиман за конкретните числа.

Министърката изреди трите приоритета, за които трябва да се наливат още средства.

Първото е допълнение на бюджета за ремонт на НДК - и дори не било световна практика, да се калкулират пари за ремонти към общите разчети.

"Трябва да направим и нова обществена поръчка, особено за сигурността - за допълнителни дейности в темата "Сигурност", посочи тя.

Третото е, че се оказва, че трябва да се изгради чисто нов специален пресцентър с над 240 работни места 

В първоначалната обществена поръчка изобщо нямало предвиден пресцентър.

"Отделно имаме да правим тв студия, където има задължителни изисквания за излъчвания в цифров, HD формат, сателитни излъчвания", очерта тя предстоящите сериозни харчове.

А защо дейностите са забавени и такъв пресцентър не е направен досеега?... Павлова отговори, че "не трябва да гледаме назад, трябва да гледаме напред".

Все пак "желание и амбиция" на министърката е да се вместят в рамките на бюджета за председателството - 150 млн.

Павлова защити още партньорите в управлението от Обединени патриоти и каза, че когато е за важните европейски ценности, те приемали заедно "едни изключително разумни и балансирани позиции".

Павлова нарече България "естествен лидер на Балканите" - а това се съзнавало хем от народите на Западните Бългани, хем от европартньорите.

"Ние сме длъжни да подкрепим и да дадем европейска перспектива на тези хора (от Западните Балкани, б.р.), защото иначе влиянието, което им се оказва от всички страни, е много силно."

Министърката не съжалявала, че с Антон Хекимян вече не си пускат в ефир жълти багерчета, снегорини и чертежи на магистрали, а напротив - приела смяната на ресора си като признание и отговорност.

Спомен от миналото

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване