06/02/17 14:23
(http://www.clubz.bg/)

Петро-газовите лобита влияят на Тръмп

Преходът към чиста и децентрализирана енергия е ценност, НЕЗАВИСИМО от това дали глобалното затопляне е причинено от човешката дейност или от други причини. Освен замърсяването на природата, фосилните горива са причина и за огромната финансова и политическа власт, с която разполагат най-ретроградните режими и корпоративни и политически елити в съвременния свят.

Нека припомним, че парите от петрола са двигател на ислямисткия радикализъм и тероризъм - Саудитска Арабия, Катар, Иран. Парите от петрол и газ са двигателят на руския нео-империализъм. Американските петро-газови лобита са в основата на погрешните стратегически решения на американските администрации, които пропиляха шансовете за интелигентно упражняване на водеща роля от страна на САЩ в международните отношения след 2000 г.

Същите лобита са в основата на последното решение на Доналд Тръмп да изтегли САЩ от Парижкото споразумение. Не питайте дали има глобално затопляне и дали човекът носи отговорност за него. Преди всичко питайте кои видове енергия са в състояние да разчупят системата на контрол върху света от страна на ретроградни елити и робовладелски режими. Отговорът е при Илон Мъск, а не при крал Салман и Доналд Тръмп.

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията

 

 

Публикувана на 06/02/17 14:23 http://clubz.bg/54651-petro_gazovite_lobita_vliqqt_na_trymp

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване