06/03/17 22:37
(http://www.clubz.bg/)

Атаки в Лондон: Ван е газил пешеходци на "Лондон Бридж", наръгани с нож хора (НА ЖИВО)

Ван се е врязал в пешеходци на известния "Лондон Бридж" (Мостът на Лондон - б.р.) в английската столица, съобщи Би Би Си. Полицията потвърди и за второ нападение с нож на Бъроу маркет. 

По данни на полицията, която все още не говори за тероризъм, "жертвите са повече от една".  Издирват се трима души и може да са въоръжени, казват още властите.

Има и трети инцидент - в Южен Лондон, но за него още няма подробности. 

Малко след  1 часа българско време и 11 ч местно - около 40 минути след случилото се, полицията в Лондон говори за "инциденти". Районът на Лондон Бридж и Бъроу маркет е напълно отцепен, движението е спряно, въоръжени сили на реда и десетки линейки  и полицейски коли са се струпали в района. 

Свидетели твърдят пред Би Би Си и Си Ен Ен, че са видели "5-6 души на земята" след инцидента, а след като белият ван е минал през пешеходната част са се чули и гърмежи от автоматично оръжие. Нападнати са и хора с хладно оръжие в ресторант на близкия до моста "Бъроу маркет". За второто нападение потвърдиха и от полицията в Лондон.

Си Ен Ен съобщава, че близо но Бъроу маркет е задържан човек от полицията.

Очевидно става въпрос за съгласувана атака на няколко места в центъра на Лондон. Нападението  напомня на атентата в Париж, когато бе взривена бомба пред стадион, после бяха убити хора с автоматична стрелба в ресторант и бяха взети заложници в концертната зала "Батаклан", където бяха избити над 80 души преди командосите да се намесят.Само преди няколко дни в Манчестър бе извършен кървав атентат, при който загинаха 22 души в края на концерт на Ариана Гранде. Утре тя прави ново шоу с блоготворителна цел за събиране на пари за пострадалите от атентата.

Тази пролет на мост в Лондон бяха прегазени няколко души, след като кола започна да мачка пешеходци.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване