06/04/17 09:57
(http://www.clubz.bg/)

Ангела Меркел към Лондон: Заедно сме в скръбта, но и в решимостта

“В тези часове на съпричастност и солидарност мисля за британските ни приятели и за всички хора в Лондон. Мислите ми са при жертвите на нападението и техните семейства. На ранените желая бързо оздравяване. Днес ние безгранично сме обединени във възмущението и скръбта си, но също така и в решимостта да водим битка срещу всяка форма на тероризъм.”

Това заяви днес германската канцлерка Ангела Меркел по повод атентата в Лондон, отнел 7 живота на невинни граждани.

Федералният президент Франк-Валтер Щайнмайер оповести:

“Хладнокръвието, с което нападателите атакуваха пешеходци в Лондон, е достойно за презрение. Заедно сме в скръбта. Мислите ни са при близките и приятелите на жертвите. На ранените желая бързо оздравяване.”

Германският външен министър Зигмар Габриел също реагира с покруса: “Великобритания за пореден път беше улучена от терора. Негова цел бяха хора, които просто искаха да прекарат една забавна вечер. Все още не са ни известни подробности, но едно е ясно: с нищо не могат да бъдат оправдани бруталността и коварството на такива престъпления.”

Реагира и президентът на Франция Еманюел Макрон. Той обяви, че страната му е твърдо зад Великобритания в тази поредна трагедия: “Мислите ми са при жертвите и техните семейства.”

След първоначалната си необмислена реакция, че исканата от него забрана в САЩ да влизат граждани от мюсюлмански държави била в полза на сигурността, президентът на САЩ Доналд Тръмп се е обадил по телефона на британската премиерка Тереза Мей. Според съобщение на Белия дом той е изразил съпричастността си и е предложил подкрепата на правителството във Вашингтон при разследването на “отвратителното деяние”, както и в усилията да се издирят и привлекат под отговорност вдъхновителите и поръчителите.

В туитър Тръмп написа: “Всичко, каквото могат да направят Съединените щати, за да помогнат на Лондон и на Обединеното кралство, ще бъде сторено.”

Канадският премиер Джъстин Трюдо написа в туитър: “Ужасяващи новини от Лондон. Следим ситуацията. Канадци, нуждаещи се от помощ, обадете се.”

Също в туитър председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер написа: ”Следя случилото се в Лондон. Мислите и молитвите ми са насочени към жертвите и техните семейства. Моля ви, пазете се.”

Американската поппевица Ариана Гранде оповести, че се моли за Лондон.

Преди близо две седмици в края на нейн концерт в Манчестър се взриви камикадзе, избивайки 22 души – предимно тийнеджъри и дете на 8 години.

Тази вечер Гранде отново ще е на сцена в Манчестър. Концертът под наслов “One Love Mаnchester” е в памет на невинните жертви. В концерта ще участват и други светила, като Кейти Пери и британската рок група "Колдплей".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване