06/04/17 10:05
(http://www.klassa.bg/)

Издигат първия паметник на Апостола в Канада

 В района на канадския град Торонто българската общност предстои да изгради своя първи паметник на Апостола на свободата Васил Левски. Генералното ни консулство в страната не разполага с информация на територията на Канада да съществува друг такъв паметник, което придава на проекта особено значение за всички представители на България в северноамериканската страна.
 
Почетният консул на Република България в Мисисага Игнат Канев /на снимката/ и настоятелството на БИПЦ „Св. Димитър" в Брамптън с председател Цветанка Христоскова организират церемония по първа копка за изграждането на паметника от 12:00 часа на 16 юли 2017 г. (неделя) в Българска източно-православна църква „Св. Димитър" в Брамптън на адрес 1555 Steeles Ave W, Brampton, ON, Canada L6Y 0G5. Датата на събитието е съобразена с навършващата се на 18 юли 2017 г. 180-а годишнина от рождението на Апостола.
 
Именно в района на Торонто – столица на най-гъсто населената канадска провинция, Онтарио – е съсредоточена и най-голямата българска общност в Канада. На фона на десетките родолюбиви структури на българите в района на Голямо Торонто – мегаполис с население от шест и половина милиона души – българската общност предстои да изгради и своя първи паметник на Апостола.
 
Инициативата се осъществява с подкрепата и съдействието на Генералното консулство на Република България в Торонто, Канада, в споделения стремеж на българската общност и институции да работят съвместно за утвърждаване и разширяване на българското културно-историческо пространство в Канада.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване