06/06/17 05:23
(http://www.clubz.bg/)

Еманюел Макрон посрещна Бойко Борисов (ВИДЕО)

Първото задгранично посещение на премиера Бойко Борисов от встъпването му в длъжност в третия мандат започва днес. А първата му среща е с новоизбрания френски президент Еманюел Макрон. Борисов вече влезе в Елисейския дворец и бе посрещнат на Макрон, което бе предавано на живо в личния профил на премиера във Фейсбук.

 

 

На фейсбука си премиерът отрази и началото на разговорите между двете делегации.

 

 

Днес Борисов ще е в Париж, а по-късно през деня заминава за Берлин.

В германската столица е предвиден разговор с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. В сряда, 7 юни, министър-председателят ще разговаря и с федералния канцлер Ангела Меркел.

Борисов има покана за посещение и от премиера на Турция Бинали Йълдъръм, но засега не е ясно дали ще има посещение. Поканата е за 13 юни, датата, на която Борисов празнува рожден ден.

Акценти в официалните разговори са развитието на двустранните отношения и сътрудничеството в рамките на Европейския съюз.

Министър-председателят ще бъде придружаван и от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване