06/06/17 07:00
(http://www.klassa.bg/)

Искат въвеждане на данък „богатство“

 Разработване на методология за въвеждане на данък „богатство“ предлагат синдикатите на правителството. Препоръките КНСБ бяха представени от главния икономист на синдиката Любен Томев. Другите им идеи са въвеждане на необлагаем минимум на нивото на минималната работна заплата за страната, прилагане на семейно подоходно облагане и въвеждане на данък върху финансовите транзакции от 1% . Освен това искат повишаване на данъка върху приходите от дивиденти от 5 на 10 на сто, както и допълнителни данъчни стимули за повишаване на квалификацията.

Предложенията на КНСБ са свързани с целта България да постигне 60 на сто от средното равнище на ЕС по жизнен стандарт. Във вътрешен план трябва да се стремим към относителна компенсация на наемния труд, както и към съотношение между минималната и средната работна заплата от 47-50 на сто, при сегашно съотношение 44 на сто, каза Любен Томев. Друга мярка за постигането на заложените цели е ежегодното договаряне на минималната работна заплата на национално равнище по ясен механизъм и процедура, за което настоява и ЕК.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване