06/07/17 06:07
(http://www.clubz.bg/)

Арестуваха заподозрян за атентата в Манчестър на "Хийтроу"

38-годишен мъж е бил арестуван днес на лондонското летище "Хийтроу", съобщи британската полиция в туитър. Той е заподозрян за връзки с атентата в Манчестър по време на концерта на поп певицата Ариана Гранде.

Властите успокоиха пътуващите, че арестът е планират предварително и не е имало никаква директна заплаха за летището.

22 души загинаха, над 100 бяха ранени при самоубийствения атентат на 23 май. 

Междувременно бе извършен и арест на 30-годишен в източен Лондон, свързан с втория атентат на Острова през юни, в който ван се заби в пешеходците на Лондонския мост, после трима терористи излязоха и нападнаха минувачите с ножове. 7 бяха убити, 48 ранени.

За напрежението във Великобритания не помага факта, че утре се провеждат и предсрочните парламентарни избори, които се превърнаха в груба борба между Конвервативната и Лейбъристката партия. Британската премиерка Тереза Мей обяви часове преди началото на вота, че планира да ограничи свободата на движение за граждани, които представляват заплаха за сигурността.

Лейбъристите обаче отговориха, че това е популистки ход заради вота и не е посланието, което трябва да бъде изпратено след серията атентати в страната.

Разликата между двете партии се топи, но все още Консерваторите водят значително в проучванията. Мей предложи по-дълги присъди за тероризъм и по-лесна процедура по депортиране на опасни чужденци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване