06/07/17 12:45
(http://www.clubz.bg/)

Кристофър Рей - фаворит на Тръмп за нов шеф на ФБР

Кристофър Рей - това е номинацията на президента на САЩ Доналд Тръмп за наследник на уволнения шеф на ФБР Джеймс Коми. Новината Тръмп съобщи по любимия си начин - в Twitter. Според американския държавен глава Рей има "безупречна репутация и препоръки" за поста.

 

 

Кой е Кристофър Рей?

Рей е юрист, завършил е право в Йейл.

Управлявал е важна структура в Министерството на правосъдието.

Рей е бил номиниран за асистент главен прокурор с профил "криминално направление", според сайта на правосъдния департамент на САЩ. Това става по предложение на републиканския президент Джорд Буш. Юристът заема тази позиция до 2005 г. По време на мандата си е водил разследвания и е поддържал обвинения за измами в сигурността, в здравеопазването, за пране на пари, корупция и други сфери от федералните криминални закони.

До смяната на върха на ФБР се стигна, след като Тръмп уволни директора на службата Джеймс Коми, докато той водеше разследване за връзки между кампанията на Тръмп за президентските избори и Кремъл.

Очаквайте подробности. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване