06/07/17 06:47
(http://www.klassa.bg/)

Макрон идва у нас през август

 

Премиерът ще го води до морето и по границата

Френският президент Еманюел Макрон ще дойде на визита у нас през август. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след срещата си в Елисейският дворец с държавния глава на Франция. Борисов обясни, че е преценил посещението да е през лятото, защото така ще може да му покаже морето и да го заведе до границата, за да види как я охраняваме. „Той обича България, харесва му този регион“, обясни Борисов. От своя страна Макрон даде да се разбере, че Франция ще помогне на България за влизането й в Еврозоната и Шенген.

По думите на Борисов България има рядък шанс и с председателството на ЕС и като авторитет, действително да атакуваме Еврозоната. Това означавало намаляване на лихвите по кредите, гарантиране на инвестициите и изключване от Европа на две скорости.

Премиерът не уточни дали са обсъждани конкретни срокове за влизане в чакалнята на Еврозоната. „Имаме рядък шанс и ако се възползваме, това е моментът. Надявам се да го направим. Не се приема за добър тон да предпоставяш дати и срокове. Факт е, че Франция и Германия поставят България в дневния си ред", заяви Борисов.

„Много пъти ни разглеждаха като периферия. България в момента и като стабилност, и като дисциплина, е много по - близо до сърцето на Европа, отколкото много от държавите от централната част, заяви Борисов на излизане от Елисейският дворец. Самият Макрон пък го е уверил, че ние сме много по-важни и не сме част от периферията на Европа. Именно в тази връзка Франция отчита усилията ни за охраната на границата, финансовата дисциплина и реформите, които провеждане, похвали се премиерът.

Една от „критичните“ теми, които обсъждали е свързана с работниците.“Особено за тираджиите трябва да сближим позициите си с Франция, за да не страдат работодателките организации“, каза той. Премиерът припомни, че голяма част от нашите работници отиват в Западна Европа, а същевременно ние внасяме кадри от Беларус, Молдова и Македония. „Получава се едно размиване на пазара. Би могло с един по-добър контрол, с уеднаквяване на заплати, доходи, осигуровки, да се избегне това“, заключи той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване