06/07/17 07:01
(http://www.clubz.bg/)

Прокуратурата иска имунитета на депутат от ДПС, обвинява го в корупция

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ДПС Димитър Аврамов. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Искането е във връзка с наказателно производство, внесено от Софийската градска прокуратура (СГП) в Софийския градски съд (СГС) преди четири години и касае корупционно престъпление.

Аврамов е обвинен в това, че в периода 6 юли 2012 г. - 17 юли 2012 г. във Враца, Плевен, Монтана, подпомогнат от съучастника си Методи Петков, е поискал 50 000 - 60 000 лева и е получил 100 000 лв. от търговец, за да упражни влияние при вземане на решение от директора на Областна дирекция "Земеделие"  в Монтан

Преди година СГС оправда изцяло Аврамов и Петков. По протест на СГП Апелативен съд - София, отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на Софийския градски съд. Производството към момента е спряно, тъй като подсъдимият е избран за народен представител в 44-тото народно събрание и е придобил имунитет. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване