06/08/17 04:40
(http://www.clubz.bg/)

Стефан Шарлопов: Стойте си в Швеция, да ви изгният костите

Бизнесменът Стефан Шарлопов коментира пред Нова ТВ инцидентът с шведския турист, който бе заснет как ритна в главата камериерка в български хотел. Шарлопов изрази категорично несъгласие с мнението на шефа на хотелиерската и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, че трябва да се внимава с коментарите по казуса, за да не загубим шведските туристи.

"Гамени в тази държава не ни трябват. Ако такива ще ги пуснем свободно да ритат нашите хора, това значи, че нямаме държава. Не съм съгласен да си мълчим. Стойте си в Швеция, да ви изгният костите, защото слънцето там се появява в годината да пъти. Това ако се случи в мой хотел, преди да го заведа в полицията, ще си поговорим по-мъжки", заяви Шарлопов.

Той коментира и обвиненията срещу него, че унищожава уникални скали край Созопол, за да направи плаж в своя комплекс "Созополис".

"Смешна ми е тезата, че мога да правя плаж на Созополис, при положение, че има Каваци, Хармани, Градина. На това съоръжение няма как да се пече. Сложил съм 5-6 чадърчета за наши собственици, които искат да седнат да погледнат морето", заяви Шарлопов.

И допълни, че прави брегоукрепително съоръжение, защото морето влиза в частния имот и ще разруши канализацията.

"Тогава щяха да ме питат защо фекалните води се изливат в морето. Там имаше скални маси, които са от самите фиорди. С техника прибутахме тези скални маси, което е моята грешка", призна Шарлопов.

Той е сезирал регионалното министерство по казуса и допълни, че в момента се подготвя подробен устройствен план.

"Срещу мен се води една лична, долна кмапния. Знам от кого, ще го спестя. Искал съм да бъде по-красиво и да не е грозотия с камъни и чудеса. Фиорди не съм разрушавал", каза Шарлопов.

Преди дни Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира и образува досъдебно производство срещу Шарлопов за това, че е повредил скалните образование в защитената местност. "Колокита" в Созопол. Това е т.нар. "плаж" в луксозния комплекс на Шарлопов "Созополис"

В комплекса, който е на едно от най-красивите места по цялото Черноморие, няма и метър плажна ивица, а само скали. Там са изградени множество луксозни къщи, а средната цена на кв.м. гони 2 хил.евро. Шарлопов инвестира милиони, за да изгради вилното селище, но проблемът с липсващата ивица оставаше неразрешен. Упрекът към него е, че заради това е направил импровизиран плаж,  прокопан с основание "брегоукрепване".

Оказа се обаче, че прокуратурата е открила пропуски и са повредени скалните образования в защитената местност.

Образувано е досъдебно производство срещу виновно лице, но все още не е привлечен обвиняем, съобщиха от прокуратурата. Малко вероятно е това да бъде собственикът на комплекса Стефан Шарлопов. Най-вероятно ще е управител или друго длъжностно лице, разпоредило строителните дейности. Виновникът може да отнесе до 3 години затвор и глоба до 10 хил. лв.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване