06/09/17 06:23
(http://www.clubz.bg/)

Борисов на разпит в НС за срещата си в Иракски Кюрдистан

Парламент народно събрание бойко борисов бгнес

Премиерът Бойко Борисов днес ще отговаря за първи път от началото на третия си мандат на депутатски въпроси на петъчния парламентарен контрол. 

Питането към министър-председателя на депутата от БСП Антон Кутев е за кадровата политика на правителството, а колежката му Елена Йончева се интересува от проведената среща с държавния глава на автономията Иракски Кюрдистан Масуд Барзани. 

Според Йончева, когато се провежда среща с лидер на ключов за стабилността регион, без да бъдат информирани българските медии, това поражда много съмнения. Тя научила от кюрдските медии за срещата и се е обадила в МС. 

"Всъщност моето питане не е защо се е състояла такава среща. Проблем е, че има съмнения точно какво се е договаряло на нея. Обещавали ли сме, както казват кюрдските медии, военна помощ? Както и бъдещата независимост на автономната иракска област Кюрдистан?", заяви Йончева преди седмица. 

По искане на БСП ще се дискутират стратегията за развитие на лечебните заведения за болнична помощ и за политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнението на програмата за саниране.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване