06/09/17 14:48
(http://www.clubz.bg/)

Румен Радев: Със сигурност екипажът на падналия хеликоптер е летял по-малко от стандартите на НАТО

„Рано е да се каже какви са причините за трагичния инцидент, при който военния хеликоптер „Пантер“ падна в Черно море и капитанът на екипажа капитана Георги Анастасов почина. Искам да изкажа съболезнование на близките и да благодаря на спасителния и на медицинския екип, които до последно се бориха за живота на командира“.  Така започна интервюто на президента Румен Радев по Би Ти Ви на живо от „Дондуков 2“. 
„Каквато и да е причината, със сигурност екипажът има нальот поне 3-4 пъти по-малък от стандартите за НАТО за санитарен минимум. Всички наши авиатори летят под този стандарт и аз съм алармирал за това.", коментира Радев. 
Радев коментира и бъдещата модернизация на армията. 
„Изпитвам гняв, че авиацията и армията ни остана малка и все още се туткаме и и не можем намерим ресурс, за да се осигурят безопасни условия До 20 юни очаквам доклад как наличните ресурси да бъдат разпределени най-добре, за да има пари и за мотивация и за наличния състав, не само за модернизацията. Армията може само частично да изпълнява задачите си. Има страшно много проблеми, не може да протакаме решаването им. Всички видове въоръжени сили да еднакво важни. Водят се съвместни бойни действия в една операция. Няма достатъчно пари за всички проблеми, но има целеви средства за изтребителите и патрулните кораби - 2,3 милиарда. Нека се изплатят ударно за 5 години", допълни Радев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване