06/11/17 08:44
(http://www.klassa.bg/)

Бърни Сандърс призовава Демократическата партия да се обърне към работническата класа

  В предстояща реч, американският сенатор Бърни Сандърс ще агитира новата прогресивна коалиция, вдъхновена от президентската му кампания през 2016 г., както и ръководството на Демократическата партия да се обърнат към гласоподаватели от работническата класа, съобщава CNN.
Речта идва почти една година, след като бе решен резултатът от вътрешнопартийната надпревара на Демократическата партия, от която сенатор Сандърс почна своята „политическа революция“.
„Идеите, които преди няколко години изглеждаха радикални и неизпълними, днес са част от всяка дискусия. Всъщност, някои от тях се прилагат в страната, докато си говорим“, възнамерява да каже Бърни Сандърс. Той ще цитира като подобни примери подкрепата за вдигането на минималната работна заплата на 15 долара на част, както и редица успешни мерки в управлението на градове и щати, които според него са били вдъхновени от кампанията му за президент.
Сенаторът от Върмонт смята, че популистката реторика на президента Доналд Тръмп прикрива по-добре познати десни икономически политики от миналото. Според него, Тръмп „иска и предлага това, което крайно десните милиардери братя Кох се опитват да прокарат от десетилетия“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване