06/12/17 07:06
(http://www.klassa.bg/)

Волейболистите повалиха и олимпийския шампион Бразилия

 Националният отбор по волейбол победи олимпийския шампион Бразилия с 3:1 (22, 19, -23, 19) в последния си, трети мач от турнира за Световната лига във Варна. Успехът е първи над бразилците в различни турнири и шампионати от 10 години насам.

Това е и втора победа за селекцията на треньора Пламен Константинов в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта, след тази с 3:2 над световния първенец Полша в първия ден. Тя обаче носи пълен актив от три точки за класирането, колкото се полагат за успех с 3:0 или 3:1 гейма.

Във Варна нашите отстъпиха само пред състава на Канада – с 1:3 в събота. Така българският отбор има вече три победи в Световната лига, след като в първия турнир – в Казан, се наложи над домакина Русия с 3:2. Тимът ни има и три поражения – от Канада във Варна, от Франция (0:3) и Аржентина (2:3) в Казан.

Следващия уикенд нашите ще играят в последния си трети турнир – в Кордоба, срещу отборите на домакините от Аржентина, Бразилия и шампиона от Световната лига през 2016 г. - Сърбия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване