06/12/17 20:10
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ обеща-но дали изпълнява-НЕ не ми се вярва сверявайки политическият часовник.

 Обидени от нападките на БСП, че не изпълняват предизборните си обещания за сектор "Сигурност", ГЕРБ даде вчера конкретни срокове за изпълнението им. До края на 2017 г. ще бъдат назначени 1000 нови полицейски служители, зарече се зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Вече били стартирани 600 процедури за назначаване на униформени, част от които вече били приключени. Цветанов отхвърли като манипулация твърдението на соцлидера Корнелия Нинова, че финансовият министър Владислав Горанов е отказал да осигури необходимите средства. Откъде ще дойдат парите обаче, не каза. От БСП вече поискаха актуализация на държавния бюджет заради новите полицаи. Социалистите смятат, че средствата за назначенията трябва да се извадят от излишъка.
Не се изясни и дали ще се случи обещаното повишение на заплатите на работещите в МВР и МО. "Ако повдигаме въпроса за заплатите, трябва да го повдигнем въобще, а не само за сектор "Сигурност", който в момента е на мода", мъгляво коментира шефът на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.
До края на годината ще бъде попълен щатът на разследващите полицаи до 2000 души, обеща още Цветанов. А до юни 2018 г. 6000 полицаи щели да бъдат обучени да извършват разследващи действия.
Зам.-председателят на ГЕРБ се ангажира и до месец да се изясни как ще се харчат парите от глоби, постъпващи във Фонд "Пътна безопасност", който управляващите искат да възстановят. Поставят си и амбициозната цел да намалят жертвите по пътищата - броят им през 2020 г. да бъде наполовина на този през 2010 г.
----ОПРОВЕРЖЕНИЕ
От ГЕРБ яростно отхвърлиха като "спекулация" твърденията на социалистите, че управляващите взимат нови и нови дългове. Според Менда Стоянова досега сме усвоили 10 млрд. лв. от тавана от 16 милиарда лева дълг, определен от предното правителство през 2015 г., и повече вероятно няма да има. По думите й държавният дълг щял да намалее до 22% от БВП до 2020 г.segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване