06/13/17 04:21
(http://www.clubz.bg/)

Бойко Борисов вече е в Анкара, среща се с премиера (ВИДEO)

Премиерът Бойко Борисов и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов вече са в Анкара на среща с турския министър-председател Бинали Йълдъръм. Борисов побърза да публикува кадър от срещата в профила си в Instagram. Двамата премиери седят на фона на Кемал Ататюрк, в разговора участва и председателят на комисията по култура в парламента Рашидов.

Борисов днес, навръх рождения си ден, е на посещение в Турция. За визитата по покана на Йълдъръм съобщи самият Борисов през миналата седмица по време на официалното си посещение в Берлин при канцлера Ангела Меркел. От германската столица се разбра, че са обсъдени възможностите българският министър-председател да помогне в комуникацията с южната ни съседка.

Поканата за посещението дойде в края на май от Йълдъръм по телефона.

 

 

Програмата на министър-председателя се уточняваше до последния момент. Последно той ще бъде приет в 15,30 ч. и от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

"На срещите ще бъдат обсъдени теми от двустранните отношения между България и Турция, както и ситуацията на Балканите и в Европа. В тях ще участва и председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов", съобщиха от правителствената информационна служба преди посещението.

В интернет страницата на Ердоган е съобщено за визитата на Борисов в президентския дворец, но не и темата на разговорите. 

В делегацията, водена от Борисов, е включена и вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. В Анкара тя ще проведе среща с министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу.

Посещението в Турция е третата международна визита на Борисов от началото на третия му премиерски мандат.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване