06/13/17 05:52
(http://www.clubz.bg/)

Най-странната среща в историята на Белия дом

Министрите на Доналд Тръмп го засипали с ласкателства и хвалебствия, вместо да обърнат внимание на скандалите около него, пише Ройтерс.

Това станало на среща снощи на най-висшите представители на Белия дом. Си Ен Ен я нарече "най-странната в историята".

Един по един членовете на кабинета седнали на масата, говорили прочувствено за президента, докато той седял и греел от щастие.

Потокът от хвалби и ласкателства контрастирал с бурята около президента в момент, в който той се бори с огромен брой проблеми, сред които разследването за възможни връзки между предизборния му щаб и Русия.

За него пък срещата е била почит към личността му и това, което той смята за свои върховни постижения, но противниците му игнорират.

Най-големият ласкател бил не друг, а шефът на президентската администрация Райнс Прибъс. Той често е обект на критики дори от страна на дългогодишни съветници на Тръмп. Мнозина смятат, че му трябва още малко, за да бъде уволнен.

"От името на целия висш персонал около вас, г-н президент, ние ви благодарим за честта и благословията, които ни дадохте, за да служим на вашите цели, а ние и американският народ продължаваме да работим много здраво всеки ден, за да изпълним тези задачи", казал Прибъс.

Тръмп използвал срещата, за да се опита да отслаби напрежението около уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми на 9 май. Коми наблюдаваше разследването на руската връзка.

"Ние сме активни, колкото и вие, вероятно на рекордни обороти, - допълнил Прибъс. - За съвсем кратко време виждаме смайващи резултати. Хората са изненадани. Всичко тръгва много бързо."

Шефът на администрацията не бил единственият, възползвал се от възможността да похвали Тръмп.

"Най-голямата чест в живота ми е да бъда вицепрезидент. Президентът държи на думата си пред американския народ", заявил Майк Пенс.

Министърът на селското стопанство Сони Пърдю говорил след други чиновници, които споделили, че се завърнали от чужбина.

"Докато се пъчим с пътувания зад граница, аз се завърнах от щата Мисисипи", казал той.

Посланичката на САЩ в ООН Ники Хейли, която като губернатор на Южна Каролина подкрепяше като кандидат-президент републиканеца Марко Рубио, нарекла управлението на Тръмп "нов ден за ООН".

"Сега имаме много силен глас. Хората знаят за какво са САЩ. Те знаят прогив какво сме. И те виждат в нас нов път. Мисля, че международната общност знае, че се завърнахме", допълнила тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване