06/14/17 17:14
(http://offnews.bg)

В Белгия осъдиха родители за смъртта на бебето им, хранено с мляко от киноа

Родителите на бебе, починало, след като е хранено с алтернативни храни, бяха осъдени на по 6 месеца условно. 

7-месечното бебе починало от недохранване и дехидратация.

Майката и бащата на бебето са привърженици на алтернативното хранене. Те сами поставили на момченцето диагноза непоносимост към лактоза и глутен. Въпреки предупрежденията на лекари те решили да хранят малкия Лукас с мляко от киноа след отбиването му. 

Бебето не наддавало на тегло и на седеммесечна възраст тежал наполовина на обичайното, като преди смъртта си тежало малко над 4 кг.

Родителите отдавали ниското тегло на детето на хранителни алергии, затова продължили с алтернативния хранителен режим. 

Бебето нямало медицинско досие и нито един педиатър не е бил потърсен за консултация. Вместо това, родителите водели бебето при хомеопат. Майката и бащата споделили, че не са търсили лекарска помощ, защото не виждали Лукас да има проблем.

Съдът в град Дендермонде, провинция Източна Фландрия, определи присъди от по 6 месеца затвор условно за двамата родители заради неадекватни действия в отглеждането на дете. По думите на съдията смъртта на седеммесечното момченце е "резултат от системното даване на неподходяща храна".

Разследването е установило, че вътрешните органи на бебето са се смалили наполовина от нормалните размери без никакви мазнини около тях.

Присъдата подлежи на обжалване. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване