06/14/17 19:17
(http://radiomilena.com/)

Важно за пациенти с три артритни диагнози – УМБАЛ Бургас има договор със Здравна каса за амбулаторна процедура 42

УМБАЛ Бургас е единствената болница в Югоизточна България, която има договор със Здравната каса за изпълнението на Амбулаторна процедура № 42. Процедурата е за  амбулаторно наблюдение (диспансеризация) на пациенти с тежкопротичащи възпалителни полиартропатии и спондилопатии и се прилага при три диагнози: ревматоиден артрит, псориатичен артрит и анкилозиращ спондилит с тежко протичане.

Всеки пациент, боледуващ от тези заболявания, който кандидатства или провежда лечение с биологични средства с протокол от НЗОК, независимо от местожителството му, може да проведе процедурата в Ревматологично отделение на УМБАЛ Бургас.

Пациентът може да си запише ден и час за провеждане на процедурата на тел. 056 894 891 всяка събота и неделя от 11 до 13 ч. В определения ден и час той трябва да посети отделението с цялата налична  документация по заболяването и личната си карта. След провеждане на процедурата пациентите получаватвсички необходими документи, които да представят пред експертна лекарска комисия във Варна, Пловдив или София за назначаване/продължаване  на биологичното лечение.

Отделението по ревматология се намира на петия етаж в стария (административния корпус) на УМБАЛ Бургас.

Публикувана на 06/14/17 19:17 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/fD7xh4pA0eU/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване