06/16/17 08:28
(http://www.clubz.bg/)

Над 60 вероятно са жертвите на пожара в Лондон

Над 60 може би са жертвите в опожарения небостъргач в Лондон, съобщиха от полицията. Но за съжаление едва ли ще успеем да ги разпознаем, допълниха следователи.

Полицаите правят мрачния извод на база на изчезналите хора, които са обитавали блока и досега не са се обадили, че са живи. Вчера премиерката Тереза Мей нареди да започне разследване на трагедията. Днес тя посети и мястото на пожара.

"Жертвите изискват от нас и заслужават да бъдат открити и наказани виновните за трагедията", заяви Мей.

Началници на пожарната също коментираха, че едва ли изобщо ще могат да бъдат намерени телата на загиналите. Огънят реално е изпепелил жертвите.

От графиката на Би Би Си се виждат пораженията на блока от всички страни.

Облицовката на жилищната сграда, която очевидно не е била огнеупорна, няма да се използва вече при строеж на жилищни сгради, увериха властите в квартала. Освен това според тях живеещите в сградата не се били разбрали при последния основен ремонт да бъдат поставени пръскачки против пожар по коридорите на етажите и в жилищата на хората и затова те липсват.

Депутати от Консерватилвана партия призоваха за незабавна проверка на други общински жилища, строени по същата технология и със същата облицовка. И ако се окаже, че материалите при изграждането на блоковете и особено облицовката са същите или подобни, да бъдат предприети светкавични мерки за подмяната ми.

Официално засега са установени 17 жертви, от които 6 са разпознати. 35 ранени остават в болница, като от тях 15 са в критично състояние все още.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване