06/16/17 20:20
(http://offnews.bg)

Съдът в Лозана пусна ЦСКА-София в Европа

Международният арбитражен съд в Лозана (КАС) отхвърли жалбата на ЦСКА-София срещу забраната на тима да участва в европейските клубни турнири в три последователни сезона, тъй като счита клуба за легитимен участник в надпреварата.

КАС не уважава молбата на "червените" с обяснението, че те вече имат издаден лиценз за европейските клубни турнири и с наличието на такъв могат още тази година да участват в тях.

Пред участието на ЦСКА-София има обаче още една пречка. Клубният контролен финансов панел на УЕФА вече е задействал процедура, в която се разглежда дадения от родната футболна централа лиценз на ЦСКА-София.

Именно този орган ще има последната дума дали да пусне "червените" в ЛЕ, или не. Очаква се решението да бъде взето до понеделник, когато предстои жребия за първия квалификационен кръг.

Коефициентът, с който ЦСКА-София ще участва в надпреварата в случай, че бъде допуснат, ще бъде този на фалиралото "червено" дружество от 2014 година - 4,125. По този начин финиширалият на четвърто място в Първа лига - Дунав (Русе) ще пропусне възможността да се завърне в европейските клубни турнири.

ВИЖТЕ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА ТУК

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване