06/17/17 12:29
(http://www.klassa.bg/)

Бареков: Гавра с паметта на умрелите майки и деца! Ужасен съм от българските политици, съдии и прокурори!

 Евродепутатът Николай Бареков коментира остро решението на съда за трагедията във кв. Аспарухово във Варна, където 13 души загинаха преди 3 години.

Ето и пълния текст, който публикува във Фейсбук:

Обвиниха природата и оневиниха властта на хората за наводнението, което взе 13 жертви в квартал Аспарухово. Дори незаконното строителство по дерето спряло вълните! Абсурд, гротеска, гавра с паметта на умрелите майки и деца! Та нали тъкмо незаконните постройки стават като бент и превръщат една вълна в истинско цунами...

Имам право да говоря, защото час след трагедията бях първият политик там заедно с екипа си. Заедно с хората и доброволците от ББЦ ринехме кал и ровехме за трупове. Подкрепих финансово много пострадали семейства, издействах 20 милиона извънредна помощ от ЕК с чрезвичайно искане до тогавашния й шеф Барозу.

Гневен съм от цинизма на българското правосъдие. Видях истината с очите си и я нагазих в калта още през 2014 - виновни са безхаберието на властите във Варна, на кмета Портних, на първото правителство на Борисов, които са си затворили очите за незаконната сеч и строителство в дерето на варненския квартал. Когато дерето е запушено, водата от канския дъжд не може да се оттича равномерно и се натрупва. Става бент, който и на мен, двуметров мъж, ми беше до кръста дни след трагедията.

Ужасен съм от безотговорността на българските политици, съдии и прокурори. Бесен съм. Чувствам се сломен и безсилен. Защо продължавате да гласувате за подобни морални изроди? Та ние нямаме нужда от външен враг, като нация ние сами се самоубиваме всеки ден.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване