06/19/17 06:42
(http://offnews.bg)

Бус се вряза в мюсюлмани в Лондон, един човек загина (видео)

Няколко души са ранени, а един е загинал в Северен Лондон тази нощ, след като ван се вряза в пешеходци пред джамия, съобщи Ройтерс.

Първоначално данните бяха само за ранени, но по-късно стана ясно, че има и един загинал човек. 

Инцидентът е станал във "Финсбъри парк", нападението е извършено през свещения за мюсюлманите месец Рамадан. Полицията обяви, че има задържан.

Според свидетели, живеещи срещу мястото на атаката, те са чули писъци и викоде "микробус уби хора", настъпила е паника и хаос. 

Микдаад Верси, помощник-генерален секретар на мюсюлманския съвет на Великобритания, е заявил, че ванът умишлено се е врязъл в група хора, които помагат на болен и паднал на земята човек след молитвата. По думите му нападателят се е опитал да избяха, но е бил задържан от мюсюлманите до пристигането на полицията.

Районът е отцепен, все още не е ясно дали става въпрос за терористична атака или изолиран инцидент.

Премиерът Тереза ​​Май заяви, че мислите й са с ранените при ужасния инцидент, а лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин каза, че е "напълно шокиран".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване