06/19/17 07:27
(http://www.klassa.bg/)

Ван е ранил десетки при умишлен сблъсък в тълпа в Лондон

 Най-малко десет души са били блъснати от ван на излизане от джамия в Северен Лондон тази нощ, предаде Ройтерс.

Съветът на британските мюсюлмани съобщи, че превозно средство се е блъснало във вярващите, които излизали от джамията в района Финсбъри парк.

Сигнал е подаден в полицията 20 минути след полунощ местно време, че превозно средство се е блъснало в пешеходци на улица Seven Sisters Road във Финсбъри парк. Според непотвърдена информация след това от автомобила е излязъл мъж и е наръгал с нож поне една от жертвите. Характерът на нападението напомня много за случилото се преди две седмици при „Лондон Бридж“.

По-късно полицията съобщи, че има няколко ранени и един арестуван. На място бяха изпратени линейки. 

 

We are working closely with other members of the emergency services at the scene on #SevenSisters Road #FinsburyParkhttp://bit.ly/2sFj90l 

Служители на лондонския транспорт казаха пред AFP, че улиците в района са блокирани и че в района има много полицейски коли и линейки.

 

В свещения за мюсюлманите месец рамазан вярващите отиват на молитва в джамиите около полунощ. Съветът на мюсюлманите написа в Twitter, че се моли за пострадалите, добавя AP.

Според информация на The Sun участвалото в инцидента превозно средство е бял ван. По-късно стана ясно, че осем пострадали са закарани в болници.

По-късно британският премиер Тереза Мей заяви в декларация, че мислите ѝ са с ранените. "Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със спасителните екипи, работещи на място", гласи декларацията ѝ.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че е силно шокиран от нападението с ван срещу богомолци, излизащи от джамия в северен Лондон. „Силно съм шокиран от случилото се във Финсбъри парк тази нощ. Мислите ми са с хората и с общността, засегната от това ужасяващо събитие", написа Корбин в Twitter. 

По статията работи: Бойчо Попов
 

 


 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване