06/19/17 06:13
(http://www.clubz.bg/)

"Искам да убивам мюсюлмани! Къде са мюсюлманите?"

Английските служби работят по версия, че атентаторът от джамията във Финсбъри парк, Лондон, е член на ултранационалистическа групировка.

Както е известно, бял микробус се вряза и започна да гази хора, които излизаха от традиционната молитва намаз след полунощ по време на празничния за вярващине празник Рамазан. Засега се говори за един убит и 8 ранени. 

Атентатът причина на огледално копие на ислямистките нападения с различни превозни средства в Лондон, Ница, Швеция и др.

Мъжът, управлявал превозното средство, е задържан – най-напред от очевидци, а след това и от полицейските служители. Според Нова тв, когато слязъл от буса, той крещял:

"Искам да убивам мюсюлмани! Къде са мюсюлманите?"

Мотивите за престъплението му все още не са обявени.

По данни на правоохранителните органи към момента няма свидетелства за други замесени в инцидента, който премиерът Тереза Мей описа като „потенциална терористична атака“. По-късно Мей ще даде изявление от "Даунинг стрийт" 10.

Разследването на кървавия инцидент е поверено на британската полиция за борба с тероризма, съобщава германският национален ежедневник ФАЦ.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване