06/20/17 11:12
(http://www.clubz.bg/)

БСП предложи 6 кандидати за членове на ВСС

БСП ще внесе 6 кандидатури за членове на ВСС. Това каза лидерът на партията Корнелия Нинова. 4-ма от тях са съдии, а 2-ма са прокурори. Нинова обяви и имената им: Марина Дойчинова, Даниела Маринова – Марчева, Дияна Хитова, Драгомир Кояджиков, Маринела Тотева, Светлана Бошнакова.

"Бих искала да коментирам критериите, по които се спряхме на тези хора. Първо да са хора от системата, защото те познават нерешените въпроси в правосъдието. Второ, да са извървели пътя от районни съдии и младши прокурори до най-високите нива. Трето, професионализъм и почтеност", каза Нинова.

И допълни, че в кариерата си тези кандидати са преминали през търговско, административно, гражданско, европейско право, били са и юрисконсулти. Нинова смята, че те покриват широка правна проблематика, а почтеността им е безупречна. Предложенията на БСП не са и страна в споровете, които текат в съдебната система.

"Разчитаме на тяхната обективна гледна точка за съдебната реформа и на техния обективизъм", заяви Нинова.

БСП предлага повече кандидати, защото иска да има конкуренция, право на избор и истинско състезание. Нинова заяви, че партията цени високо всички кандидати и не е влизала в договорки с други партии по темата.

Публикувана на 06/20/17 11:12 http://clubz.bg/55332-bsp_predloji_6_kandidati_za_chlenove_na_vss

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване