06/20/17 07:15
(http://www.klassa.bg/)

По-ниски такси при вноска за кредит в биткойни

 

Предимно млади мъже до 34 години се възползват от иновативния метод

Клиентите могат да се възползват от по-ниски такси при плащане на вноска за кредит с биткойн валута. Това съобщи за „Монитор“ Ивелин Камбуров, финансов директор и член на УС на Credissimo. По думите му за разлика от традиционните платежни средства, където се дължи фиксирана такса, при плащанията с децентрализирани валути, потребителите могат да изберат значително по-ниска сума за обработка на транзакцията. По този начин,

можем да платим както 10 стотинки, така и 10 лева  

- всичко зависи от сумата, която желаем да изпратим, и от периода, за който искаме да бъде обработена транзакцията.
Както „Монитор“ вече писа, българите имат възможност да погасяват заемите си с биткойн валута. Още на втория ден след пускането на новия платежен метод финансовата институция, интегрирала нововъведението, получава първото плащане с криптовалутата. Още през първия месец над 20 потребители се възползват от иновативния начин за погасяване на задължения. Данните пък показват, че  биткойн е предпочитан платежен инструмент от мъже на възраст между 25 и 34 години, които са предимно с висше образование, технологично ориентирани и живеят в големи населени места в страната.
„Предимствата на криптовалутите в сравнение с традиционните и наложени платежни методи са много. На първо място всички извършвани преводи са със 

значително по-ниски такси

съпоставени с разплащанията чрез ПОС или с банков превод. Потребителите нямат разходи по поддръжката на цифров портфейл, докато традиционните финансови институции начисляват годишни такси за всяка банкова сметка“, разясни Камбуров.
Другото ключово предимство на този тип валута е, че предоставя възможност за моментална обработка на плащанията по всяко време. Така, дори падежът на вноската да е в почивен ден или през уикенда, клиентите могат да извършат превод.
Разплащанията с биткойн валута са напълно прозрачни както за потребителите, така и за търговците. Това предотвратява риска от нежелани или скрити такси, който съществува при утвърдените разплащателни методи. Транзакциите се извършват, 

без да се предоставя лична информация 

и от двете страни, което създава 100% защита на данните.
За да погаси вноската си с новото платежно средство, потребителят трябва да посети сайта на компанията, да избере плащане с Биткойн и да въведе сумата в лева. След това зададената стойност автоматично се превалутира и системата изтегля необходимите средства. Така, платената сума остава фиксирана в лева към момента на извършване на превода и не се влияе от промените в курса на биткойн. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване