06/20/17 12:53
(http://offnews.bg)

Цацаров иска имунитета и на депутат от БСП, разследван за купуване на гласове

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата от БСП Манол Генов.

Искането се основава на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Пловдив, от които става ясно, че Генов е участвал в схема за купуване на гласове.

Според прокуратурата в периода 01.03.2017 г. – 30.03.2017 г. в гр. Асеновград заедно с Николай Христев е организирал предлагането на 25 лв. за глас на жители на, за да гласуват в негова полза и в полза на политическа партия за последните парламентарни избори, проведени се на 26.03.2017 г.

Събрани са доказателства и за друго престъпление. През месец март 2017 г. заедно с главния архитект на община Асеновград Константин Атанасов, като го склонил да извърши престъпление, като разреши строителство без задължителното съгласуване на проектната документация за строителство. Имотът, в който трябвало да стане строителството, се намирал на защитена територия за опазване на културното наследство - групов паметник на културата “Метошка махала“.

Законова пречка за наказателното преследване на Манол Генов е обстоятелството, че към настоящия момент същият е народен представител в 44-то Народно събрание и в това си качество се ползва с имунитет, уточняват от прокуратурата.

След предложение от страна на наблюдаващите прокурори от СГП – СЗ „Антикорупция“ главният прокурор е сезирал Народното събрание, което може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване народния представител Манол Генов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване