06/21/17 06:14
(http://www.clubz.bg/)

Централната гара на Брюксел остава затворена след опита за атентат

Централната гара на Брюксел остана затворена и в сряда сутринта след снощния опит за атентат, в който нямаше жертви. Влаковете продължаваха да се движат, но не спираха на гарата. Беше възстановено движението на метрото и на останалия градски транспорт.

Вътрешният министър Ян Ямбон съобщи, че полицията е установила самоличността на терориста, убит от военен патрул, но е рано още да я съобщи. По-късно през деня се очакваше изявление на прокуратурата. Правителството свика съвета за сигурност в 10 часа българско време.

Нападателят предизвика снощи експлозия в подземието на централната гара, където са чакалните и коловозите. Военен патрул го застреля на място. Очевидци твърдяха, че от дрехите му стърчали жици, че носел колан с експлозиви и че крещял джихадистки лозунги. Ямбон каза пред телевизия ВРТ, че терористът е искал, но не е успял да възпламени по-голяма бомба. Вътрешният министър не даде други подробности.

Сградата на гарата остана затворена и тази сутрин. Трупът на нападателя бе отстранен около 6 часа призори, а следствените екипи и сапьорите я напуснаха два часа по-рано.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване