06/22/17 06:57
(http://www.klassa.bg/)

Хотелиерите във Велинград искат парковете на концесия

 Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите "Велинград - Западни Родопи" предлага  на кмета на  Велинград д-р Костадин Коев и председателя на Общинския съвет инж.Бельо Мандраджиев парковете в града да бъдат отдадени на концесия. В предложението, формулирано на заседание на Консултативния съвет по туризъм, са посочени три зелени терена: парковете  „Вельова баня“, „Финансовото“ и „Лятно кино“.
Според сдружението в момента сградите и съоръженията в района на „Клептуза“ са сериозен проблем за имиджа на туристическата дестинация Велинград и създават реална опасност за всички посетители. Затова настояват  ръководството на общината да вземе последователни мерки за решаване на проблема. До един месец да се изготви количествено-стойностна сметка по идейния проект  „Клептуза“, спечелил проведения от общината конкурс през 2014 г. . В зависимост от калкулациите спешно да се потърси подходящо финансиране по европейска програма или кредит от ФЛАГ и в най-кратък срок да започне реализацията на проекта, за да може през 2018 г. „Клептуза“ да посрещне с нов облик празниците по случай 70-годишнината от обявяването на град Велинград, посочват от хотелиерите и ресторантьорите от курорта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване