06/26/17 08:47
(http://www.clubz.bg/)

Борисов към МВР шефовете: Тормозите гражданите зверски

"Имаме 700 души изчислителен център (става въпрос за дирекция КИС - "Комуникационни и информационни системи" на МВР - б.р.) Те трябва да направят такъв софтуер - навсякъде всичко да бъде закачено: с копченца да работите със света!... Всичко да се качва на облаци в интернет.

А всеки началник да задели време да постои на една опашка – ама и да чуе какво мислят за него." 

Така премиерът Бойко Борисов описа на Националното съвещание на МВР, на което беше гост, възмущението си от бюрокрацията в министерството и от това, че постоянно "му искат" пари.

"Друга дирекция - 1 300 души! Управление на собствеността... И вие казвате – няма 5000 лв. за Софийско (жаргонното полицейско название за СДВР - б.р.) за капитални ремонти! Ми, как ще имате при 1300 души, които се грижат за тази собственост - обърна се той към седящия до него министър Валентин Радев -  И всеки министър, който дойде при вас, така го облъчвате веднага: "Те са необходими тези хора". И тормозите гражданите зверски... Безумни неща се искат – лична карта с акт за раждане. За кво ви е този акт за раждане?"

Министър-председателят надълго изрежда всички "вересии", за които са давали пари правителствата му, когато дойдат на власт, за щото "другите не плащат" - милиардите за "Белене", за "американските" "Марици", за КТБ... И затова се обърна към полицаите "с 10-15-20 милиона въобще да не го занимават".

Борисов каза това в светлината на решението, което обяви - да отпаднат лимитите за горива но палицейските коли. След което съобщи, че цяла неделя са смятали с министър Радев бензин и нафта:

"... И вчера в неделя толкова часа работихме: колко патрула, колко бензин, колко нафта, колко километра на денонощие. И стигнах до извода, че не трябва да има лимит. Разбира се, да не се мине в другата карйност: да почнете да крадете бензина и нафтата, щото и това го има – можем да си го кажем тука - обърна се той към полицейските началнци от главни и 28-те областни дирекции. 

Средно 123 км минава един патрул. Колкото пари – така, както направих за "инвитрото", – колкото пари, допълнителни разходи, директорите носят отговорнаст. Но маршрутите са посетени, отишли са по сигнал от 112  - ще ви го платя лимита отгоре! Така искам да бъдат направени нарядите: села където има, да могат да отидат, да видят, да се срещнат с хората, да спре на площада, да каже "Добър ден", ако има бабата нещо да каже, да се оплаче... Да се съдейства!

Думата "нямаме пари или пък нафта" не искам да я чуваме. И при най-лошите разчети това ще ми излезе някъде на правителството още 4-5 млн. И да не чувам тези приказки: "Видите ли, не сме си свършили работата, щото нямаме патрул" - това е грехота да го кажем. В края на годината ви уравнявам сметката." 

Борисов междувременно похвали прокуратурата за работата с контрабандата. А с присъстващия Сотир Цацаров през цялото време си "подаваха топката" - когато Борисов каза, че 700 души са изчислителите в МВР, Цацаров подметна: "При нас са 17..."

Същевременно пък главният прокурор изрази недоволство, че видял неопрятни жандармеристи на пост, а Борисов се накара на министър Радев за униформите и каза, че веднага отпуска 10 млн. лв за нови одежди на полицаите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване