06/26/17 15:56
(http://www.clubz.bg/)

Властта уволни Мирослав Боршош от НДК

Министърката на Българското председателство на Съвета на ЕС и нов принципал на Националния дворец на културата в София Лиляна Павлова е уволнила изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош. Тече и смяна в състава на Съвета на директорите на НДК, научи Клуб Z.

Това става след пхоредица от проверки в управлението на НДК от прокуратурата и поискан одит на ремонтните дейности в Двореца на културата преди Бължгария да поеме председателството на ЕС.

Също така е променен съставът на Съвета на директорите на НДК. Очаква се постът на Боршош да бъде даден на досегашния шеф на Съвета на директорите на дружеството Борислав Велков.

Велков бе зам.-ръководител на „Арена Армеец София“ от 2011 г.. През 2013 г. става главен консултант по изграждането на „Арена Русе“, след това става и мениджър на залата. През май 2017 г.  бе назначен за председател на експертно консултативния съвет по управлението, наблюдението и контрола на дейностите по проектиране, преустройство и адаптация на основната сграда на НДК, създаден със заповед на Лиляна Павлова. 

Неговото място в Съвета на директорите вероятно ще бъде заето от Таня Митова от екипа на министър Павлова. 

Очаквайте подробности.

Публикувана на 06/26/17 15:56 http://clubz.bg/55563-vlastta_uvolni_miroslav_borshosh_ot_ndk

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване