06/26/17 06:52
(http://www.klassa.bg/)

Китайската Dalian Wanda Group купи парцел в центъра на Лондон за $600 млн.

 Китайската Dalian Wanda Group купи за 600 млн. долара, парцел от 40 500 кв. м в Лондон близо до площад Nine Elms, съобщава China Economic Net. Инвестицията стана най-голямата й в британски имот. На терена, намиращ се и до брега на Темза, китайците възнамеряват да построят три големи жилищни сгради с височина от 32 до 54 етажа, а броят на апартаментите в тях ще достигне 1821.

В съобщение на китайската строителна компания CSCEC, която ще изпълнител на проекта, се уточняват неговите параметри. Общата стойност на изграждането се изчислява на 518 млн. паунда. В комплекса от здания ще има и 5-звезден хотел.

Първата голяма инвестиция в лондонски имоти на Wanda е от 2013 г., когато върху терен парцел за 114 млн. долара бяха построени 437 апартамента в два небостъргача. Сделката бе направена през британската фирма Vinci St. Modwen, която получи и разрешенията за строеж и след това продаде проекта на китайците.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване