06/28/17 09:50
(http://www.clubz.bg/)

КЗК глоби с 500 хил. лв. фирма на Марешки заради заплахи към аптеки

Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба от близо половин милион лева на дружеството „Фармнет” заради нелоялна конкуренция, съобщиха от регулатора.

В хода на проучването е установено, че представителите на дружеството – настоящият зам.-председател на парламента Веселин Марешки и депутатите от „Воля“ Пламен Христов и Кръстина Таскова – Иванова, са заставяли аптеки да купуват от него лекарства. 

Същите данни срещу тримата бяха огласени от държавното обвинение и главният прокурор поиска сваляне на имунитетите на народните представители от „Воля“.

Недобросъвестните действия на представителите на „Фармнет“ включват и отправяне на предупреждения към търговците на дребно за откриване в близост до техните обекти на аптеки, собственост на икономическата група и на други приближени лица, които заради по-ниските цени на лекарствените продукти ще привлекат тяхната клиентела и собствениците им ще бъдат принудени да ги закрият.

„Всички установени в решението действия във връзка с търговската дейност на ответното дружество представляват един комплексен модел на поведение, извършван в разрез с добросъвестната търговска практика. Компанията чрез своите представители използва заплахи и принуда с цел да повлияе върху избора на доставчик на търговците на дребно и по този начин се създава реална възможност за увреждане на конкурентите на „Фармнет“, пише в решението на КЗК. 

Сутринта пред Нова тв Марешки каза, че е жертва и че като му трябва оборот, си открива аптека, а не заплашва конкуренцията. Той обяви, че ще си даде сам имунитета и дори направи аналогия между себе си и председателя на ВКС Лозан Панов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване