06/28/17 11:04
(http://www.clubz.bg/)

Промени във финансите на ЕС заради напускането на Великобритания

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер обяви проектоцелта на ЕС за енергийна ефективност до 2030 година. Снимка БГНЕС

Европейският съюз трябва да си осигури нови приходи, да съкрати разходи, да пресее приоритетите си и да промени продължителността на многогодишната си финансова рамка след изтичането на сегашната през 2020 година, заяви днес Европейската комисия.

Еврокомисарите по бюджета и по регионалното развитие Гюнтер Йотингер и Корина Крецу представиха днес документ за размисъл за бъдещето на финансите на ЕС до 2025 година. Той е петият и последен поред документ детайлизиращ Бялата книга със сценарии за бъдещето на ЕС, която комисията публикува през март.

Йотингер подчерта, че днешният документ е само основа за размисъл и дебат между правителствата и гражданите. Комисията се очаква да представи свой проект за следващата многогодишна финансова рамка през пролетта или лятото на 2018 година, каза Йотингер.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване