06/29/17 13:05
(http://offnews.bg)

Машина на времето: вижте НДК през 80-те в пълния му блясък (видео)

Напоследък НДК е една от най-обсъжданите теми в общественото пространство - скандалът около смяната и завръщането на директора Боршош, българското председателство на Съвета на ЕС, предстоящото събаряне на паметника "1300 години България"...

Сградата на Националния дворец на културата е един от символите са София и надали има българин, който не се сеща за огромното сдание, отворило врати през 1981 г. 

За 36-те години от построяването си сградата е преминала през множество промени и ремонти, но един клип, излезнал в онлайн пространството ни връща в 80-те, когато НДК все още новото и най-модерно културно място. 

Клипът е качен в YouTube страницата на "Музей на времето: България" и показва забравения блясък на НДК - когато зала 1 бе най-модерната зала за провеждане на концерти, когато паметника "1300 години България" не се наричаше за по-кратко "Седмокрилия" и когато всички лампи във фоайето светеха.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване