06/29/17 13:27
(http://offnews.bg)

Протест довечера срещу небостъргач в "Стрелбище"

Столичани излизат на протест тази вечер, заради опасността в градинката на кръстовището на бул. "България" и "Иван Гешов" да изникне 43-етажна сграда. 

Според общия устройствен план на София на мястото е градинка, на която може да се строи „кафене, църква или тоалетна”. Върховният административен съд обаче отсече, че собственикът има право да строи висока сграда. 

Промяната в плана на парцела не мина през комисията по градоустройство към СОС, докладът бе отложен и от икономическата комисия и отпадна от дневния ред на Столичния общински съвет на 22 юни. 

През април комисиите по градоустройство и по екология върнаха искането на инвеститорите от "България билдинг", за да направят транспортен анализ. Тогава те поискаха транспортен анализ и доказателство, че теренът попада в зона, която допуска застрояване без ограничения за височината. 

Представеният през юни проект предвижда основата на сградата да е на 4 етажа с офиси и магазини, а от нея плочковидно да се издигне постройка - апратхотел до 77 метра. Проектът бе отхвърлен, защото не събра достатъчно гласове. 

Според кмета на район "Красно село" Христо Апостолов сградата ще улесни паркирането в района, защото със собствениците могат да се договорят преференциални цени за гражданите в района на подземния паркинг на три нива, който ще бъде изграден. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване