06/29/17 23:55
(http://offnews.bg)

Специалната прокуратура в Македония иска арест за бившия премиер Груевски

Специалната прокуратура на Македония поиска днес арест за бившия премиер Никола Груевски и трима министри от неговия кабинет.

Груевски, който е лидер на ВМРО-ДПМНЕ, беше министър-председател на западната ни съседка в продължение на 10 години.

Специалната прокуратура съобщи днес, че повдига обвинения на висши функционери на ВМРО-ДПМНЕ, бизнесмени и журналисти и иска арест за Груевски, Сашо Миялков (братовчед на Груевски и дългогодишен шеф на македонското контраразузнаване), Миле Янакиески (бивш министър на транспорта), Гордана Янкулоска (бивш вътрешен министър), Елизабета Канческа-Милевска (бивш министър на културата).

"Специалното явно обвинителство", както го наричат в Македония, иска арест и за Драган Павлович Латас, един от най-приближените журналисти на ВМРО-ДПМНЕ.

Груевски и неговите приближени са обвинени в незаконна намеса в изборния процес на западната ни съседка, незаконно финансиране на партията и предизборните ѝ кампании, укриване на данъци.

Това е класическа политическа и антимакедонска поръчка и бъдещето ще докаже, че е точно така. Става дума за политически, а не за правен процес. Специалната прокуратура не е прокуратура, а канцелария на Социалдемократическия съюз на Македония, заяви Груевски на пресконференция, свикана след повдигането на обвиненията.

Целта е ВМРО, целта е да се разбие ВМРО, за да бъде отслабена Македония, но няма да успеят, коментира бившият премиер.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване