06/29/17 09:06
(http://www.clubz.bg/)

Фенове на "Ботев" (Пловдив) задържани в Македония

Консулът Венцислав Цветанов от посолството на България в Македония пристигна спешно в полицейското управление на град Крива паланка, където бяха докарани три автобуса с фенове на "Ботев” (Пловдив).

Запалянковците пътуват за Тирана, където днес от 18:00 часа любимият им отбор излиза срещу албанския "Партизани" в първи мач от предварителния кръг на Лига Европа. Има задържани фенове. 

Според македонската полиция фактите са следните: 

Три автобуса с почитатели на "Ботев” (Пловдив) са спрели към 3 ч през нощта за почивка на магистралата "Скопие - Тирана" на определени за това места. Четирима от тях със спрей изрисуват графити върху сгради. Полицията твърди, че разполага с видеозапис. 

При молба от органите на реда да бъдат санкционирани за хулиганската си постъпка, българските граждани отказват. На четиримата ще бъде съставен административно-наказателен акт.

Докато не платят глобите, те няма да бъдат освободени да продължат пътуването си. В момента останалите пътуващи в автобусите са солидарни с тези фенове и остават на място.

Българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете, съобщава официално мисията ни в Македония.

Публикувана на 06/29/17 09:06 http://clubz.bg/55665-fenove_na_botev_plovdiv_zadyrjani_v_makedoniq

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване